Clean beautyPéče o pleť

Jak oživit pleť po dovolené: 10 osvědčených tipů

Jak oživit pleť po dovolené: 10 osvědčených tipů
  1. Důkladné čištění

Prvním krokem k oživení pleti je důkladné čištění. Použijte jemný čisticí gel nebo mléko, abyste odstranili nečistoty, opalovací krém a make-up. Dbejte na to, aby čištění bylo jemné a šetrné, aby se pleť nepodráždila.

  1. Exfoliace

Exfoliace je klíčová k odstranění odumřelých kožních buněk a obnovení zdravého zářivého vzhledu pleti. Použijte jemný exfoliační produkt a provádějte exfoliaci jednou nebo dvakrát týdně. To pomůže zlepšit texturu pokožky a napomůže lepší absorpci následujících produktů.

NAQED TIP: Letní peeling pro tělo i obličej, provedený ke konci sezóny, představuje klíčový krok pro prohloubení čištění, které účinně odstraňuje nečistoty, jako jsou zbytky make-upu, mýdla, minerálních filtrů a bakterií. Výsledkem je hladší, jemnější pokožka, která navíc získává zářivý a osvěžený vzhled.

  1. Hydratace

Dlouhodobý pobyt na slunci a ve vodě může způsobit dehydrataci pleti. Dopřejte vaší pokožce dostatek hydratace pomocí kvalitního hydratačního krému nebo séra. Zkuste také hydratační masky nebo spreje na obličej pro okamžitý osvěžující efekt.

  1. Vitamíny a antioxidanty

Zahrnutí vitamínů a antioxidantů do vaší péče o pleť je klíčové. Kosmetika s obsahem vitamínu C a vitamínu E pomáhá chránit pokožku před škodlivými volnými radikály a podporují regeneraci. Doporučujeme je zahrnout do vaší každodenní rutiny po dobu celého roku.

  1. Regenerujte

Regenerační masky jsou skvělým způsobem, jak okamžitě osvěžit unavenou pleť. Zkuste hydratační nebo revitalizační produkty s obsahem kolagenu nebo kyseliny hyaluronové.

  1. Masáž obličeje

Masáže obličeje mohou zvýšit průtok krve a povzbudit pokožku. Naučte se jednoduché masážní techniky a proveďte si domácí masáž obličeje. Použití několika kapek pleťového oleje s vitamínem E nebo jojobového oleje během masáže může dodat pleti dodatečnou výživu.

NAQED TIP: Aby se olej lépe vstřebal, měl by být aplikován na ještě vlhkou pokožku.

  1. Pitný režim

Správný pitný režim je klíčový pro hydrataci pleti zevnitř. Pijte dostatek vody každý den a zahrňte do jídelníčku i šťávy z čerstvého ovoce a zeleniny, které obsahují hydratační látky. Ty najdete například v jablkách, jahodách, kiwi, brokolici nebo rajčatech.

  1. Sluneční ochrana

I po dovolené je důležité chránit svou pleť před slunečním zářením. Používejte denní krém s UV ochranou nebo opalovací krém, pokud budete vystaveni slunci. To pomůže zabránit dalšímu poškození pokožky.

NAQED TIP: Zde máte několik tipů na návyky, které byste měli zvážit po nadměrném vystavení slunci:

Omezte další expozici slunečnímu záření. Zvažte přestávku od slunění a častého používání opalovacího krému. Zároveň se vyhněte slunci a zabalte se do oblečení.

Aplikujte aloe vera nebo opalovací krémy s panthenolem či vitamínem E: Tyto složky zajistí vaší pokožce potřebnou hydrataci a péči.

Udržujte dostatečný příjem vody: Nadměrné vystavení slunci může vést k dehydrataci pokožky. Zajistěte si dostatek tekutin, abyste hydrataci obnovili.

Volte studené koupele: Ačkoli si můžete užívat teplé a relaxační koupele, momentálně by mohlo být vhodnější zvolit studenější teplotu vody. Doporučujeme osvěžující sprchy při nižší teplotě místo dlouhých koupelí.

Pamatujte, že péče o pokožku po nadměrném slunění je klíčová pro její zotavení a ochranu.

  1. Zdravá strava

Strava hraje významnou roli v péči o pleť. Zahrňte do své stravy potraviny bohaté na vitamíny, minerály a omega-3 mastné kyseliny. Ovoce, zelenina, ořechy a ryby mohou přispět k zářivému vzhledu pokožky.

NAQED TIP: Kromě vnější péče o pokožku je zásadní zajistit jí také podporu zevnitř. Nutriční potřeby a dostatečné okysličení, nezbytné pro zdraví tohoto orgánu, totiž vycházejí z celkového oběhového systému.

  1. Spánek a odpočinek

To nejdůležitější na konec! Nedostatek spánku může ovlivnit zdraví a vzhled pleti. Dbejte na dostatečný spánek a odpočinek, abyste pomohli pokožce regenerovat se během noci. Průměrná doba spánku by měla být kolem 8 hodin, ale může se lišit v závislosti na vašem chronotypu.

 

Oživení pleti po dovolené nevyžaduje složité postupy, ale spíše soustavnou a správnou péči. Důkladné čištění, hydratace, exfoliace a zdravý životní styl jsou klíčovými faktory pro obnovení zářivého a zdravého vzhledu pokožky. Následováním výše uvedených tipů můžete přivést vaši pleť zpět do formy, a pokud je zařadíte do vaší každodenní rutiny během celého roku, tím lépe pro vás!

 

Zobrazit další

Jak opravit poškození pleti po létě?
Jak minimalizovat rizika alergie na kosmetiku?