Clean beautyPéče o pleť

Jak opravit poškození pleti po létě?

Jak opravit poškození pleti po létě?

Slunce způsobuje nejen to, že naše pokožka ztrácí svěžest, stává se hrubší a dehydratovaná, ale také způsobuje akumulaci pigmentových buněk, což vede k nerovnoměrnému a flekatému tónu pleti. 

Samozřejmě neexistuje žádný rychlý způsob, jak okamžitě napravit veškeré školy, které nám na pokožce po horkém létě zůstaly. Existují však kroky, které můžeme podniknout, abychom událi věcem ten správný směr.

Hluboké čištění

Pravidelné čištění pleti má důležitý význam, zejména v letních měsících a na začátku podzimu, kdy se na naší kůži může hromadit opalovací krém, make-up, pot a nadbytečná mastnota. Odstranění veškerého make-upu a nečistot během večerního očištění pleti umožňuje kůži volně dýchat, obnovovat se a připravit se na další produkty v naší beauty rutině. Tento proces také přispívá k udržení zářivého vzhledu a zabránění ucpaných pórů.

Velká porce antioxidantů

Antioxidanty přirozeně chrání naši pokožku před negativními účinky volných radikálů, které nakonec mohou přispět k vytváření jemných linií a vrásek. Navíc podporují obnovu pokožky a optimalizují její správnou funkci, což pomáhá zabránit mdlému až zašedlému vzhledu a dalšímu poškození.

Exfoliujte a hydratujte

Kůže, která byla příliš dlouho vystavena slunečnímu záření, mívá tendenci vypadat mdlá kvůli nahromadění odumřelých kožních buněk. Pomocí peelingového procesu můžeme odstranit tyto neživé buňky a rychleji je nahradit novými a zdravými buňkami. 

Profesionální ošetření pleti

Pokud máte pocit, že sluneční záření způsobilo vaší pokožce více škody, než jste očekávali, je dobré zvážit návštěvu kosmetičky nebo dermatologa specializujícího se na estetickou dermatologii. Tito profesionálové provedou objektivní hodnocení aktuálního stavu vaší pleti a navrhnou vhodný postup. Jednou z možností může být profesionální chemický peeling, ale je důležité si uvědomit, že tuto proceduru byste neměli podstupovat ihned po návratu z dovolené. Odborníci často doporučují začít s klasickým hloubkovým ošetřením pleti v kosmetickém salonu, následovaným domácí rehydratační kúrou. Po přibližně měsíci byste se měli znovu setkat s odborníkem na konzultaci. Jednoduchá měsíční péče může udělat zázraky pro zlepšení stavu vaší pleti, což může následnou chemickou proceduru peelingu značně zjednodušit a zmenšit její invazivitu a bolestivost.

Je často obtížné vyhnout se slunečnímu záření. Když však uděláme vše, co je v našich silách pro ochranu a opravu naší pokožky, kdykoli to bude možné, pomůže nám to vypadat co nejlépe ve všech ročních obdobích!

Zobrazit další

Výběr správného opalovacího krému na aknózní pleť
Jak oživit pleť po dovolené: 10 osvědčených tipů