Clean beauty

Škola začíná, nezapomeňte na prevenci proti vším

Škola začíná, nezapomeňte na prevenci proti vším

Školní rok nám úspěšně odstartoval a s ním přichází nejen nové výzvy a příležitosti, ale také starosti spojené se všemi možnými infekčními problémy. Jedním z těchto nepříjemných hmyzích společníků jsou vši. Prevence proti nim je klíčová, nejen pro zdraví našich dětí, ale také pro klidné a nezbytné fungování školního prostředí. 

Podle odhadů za jeden školní rok parazit jménem vši navštíví kolem půl milionu českých dětí. Určitě jste se také setkali s výzvou od školy nebo školky, abyste své ratolesti pečlivě prohlédli hlavu, jelikož se v kolektivu objevily vši. Je to tedy bohužel poměrně běžná záležitost a málokterý rodič se tomu vyhne.

Dětské vši

Dětské vši jsou malý, bezkřídlý parazitický hmyz, který se živí krví člověka. Zpravidla se vyskytují v oblasti hlavy, kde si nacházejí ideální prostředí pro svůj životní cyklus. Vši jsou zvláště běžné u dětí ve věku od 3 do 12 let, ačkoli mohou postihnout kohokoli bez ohledu na věk nebo sociální postavení. Jakmile se vši na hlavě usídlí, mohou způsobit silné svědění, podráždění kůže a tvorbu vředů v důsledku škrábání. Navíc mohou být přenašeči infekčních onemocnění, i když tyto případy jsou relativně vzácné.

Problém s všemi nekončí jen u samotných fyzických obtíží. Nákaza všemi může mít i závažné sociální důsledky, protože mnoho lidí stigmatizuje ty, kteří byli postiženi touto nepříjemnou nákazou. Děti i dospělí mohou zažívat stud, izolaci a neklid ve škole či práci.

Řešení? Prevence!

Klíčem k ochraně proti dětským vším je prevence. Francouzská clean beauty značka Puressentiel přišla na trh s řadou Pouxdoux. V řadě najdete denní přírodní šampon, který byl speciálně vyvinut s ohledem na děti a jejich citlivou pokožku. Jeho složení obsahuje přírodní ingredience, jako jsou bio esenciální oleje levandule, lavandinu, ylang-ylang a geranie. Šampon nejen čistí vlasy a slouží jako prevence proti vším, ale v případě, že problém už nastal, pomáhá odstraňovat vši i jejich vajíčka. 

Pokud jste u vašeho dítka vši přece jen objevili, Puressentiel má v rukávu další řešení, které bude v kombinaci s šamponem vaším hlavním pomocníkem v tomto boji. 

Roztok proti vším bezpečně zabíjí vši i jejich larvy. Je 100% přírodního složení, kombinuje v sobě rostlinné oleje z kokosu, klofylu, jojoby, slunečnice, sladké mandle a ricinu, které mechanicky působí tak, že brání dýchat vším, larvám i hlízám. Vši si nejsou schopné vyvinout na látky rezistenci. Esenciální oleje levandule, hřebíčku, čajovníku a pelargonie jsou uklidňující a antiseptické – ideální pro zmírnění svědění pokožky hlavy. 

Roztok se aplikuje snadno na vlasy a pokožku hlavy, kde účinně bojuje proti vším a vajíčkům. Hřebínkem pak opatrně pročešte vlásky, abyste z nich odstranili larvy a mrtvé vši. Voilà! Hotovo!

A co domácnost? 

Vzhledem k tomu, že vši bez hostitele moc dlouho nepřežijí (maximálně jeden den), žádný generální úklid dělat nemusíte. Pokud jste se s ‘„problémem na V“ setkali v zimním období, je dobré se zaměřit na čepice a šály, přes které se vši často šíří, zejména u dětí, které si tyto kusy oblečení nevědomky ve škole nebo školce vyměňují.

Povlečení nebo další textil z hygienických důvodů vyperte pro odstranění mrtvých vší. Pro dezinfekci vzduchu doporučujeme použít inovativní Čisticí sprej do vzduchu Puressentiel, který účinně zabíjí bakterie, viry, plísně i roztoče. Obsahuje řadu přírodních ingrediencí. Mezi hlavní složky patří 41 esenciálních olejů z různých rostlin, které mají antiseptické a dezinfekční vlastnosti, jako je například eukalyptus, levandule nebo čajovník. 

No a pokud se přece jen rozhodnete pustit do kompletního úklidu domácnosti, doporučujeme slovenské čisticí prostředky značky Chistee, jejichž produkty jsou složené ze směsi rostlinných olejů a přírodních výtažků, a jsou tedy 100% odbouratelné, bezpečné a very clean.

Zobrazit další

Jak na Vánoce bez stresu