Clean beautyPéče o tělo

Depilace během menstruace nebo těhotenství?

Depilace během menstruace nebo těhotenství?

Depilace během menstruace?

Technicky samozřejmě ano, ale musíte počítat s tím, že během menstruace je kůže kolem stydké kosti citlivější a náchylnější ke křečím. Depilace voskem nebo cukrem může tedy oblast zhoršit. Za nás tedy doporučujeme proceduru odložit.

Depilace, když jste těhotná?

V případě těhotenství může být depilace cukrem tou lepší volbou, jelikož je méně bolestivá. Nejlepší je se poradit se svým lékařem, zejména v posledním trimestru, kdy můžete být nejcitlivější. Pokud je s tím váš lékař v pořádku, vše záleží jen na vás.

Depilace, pokud máte tetování nebo genitální piercing?

Depilace cukrem i voskem může lehce odlupovat odumřelé kožní buňky z horní vrstvy pokožky spolu s pigmentem, takže v případě čerstvého tetování se depilaci doporučujeme vyhnout.

Pokud máte genitální piercing, doporučujeme ho před samotnou procedurou sundat. V případě, že to nejde, buďte extrémně opatrní a dodržujte dostatečnou vzdálenost.

Depilace a pigmentové skvrny?

Pigmentové skvrny jsou způsobeny nadměrnou tvorbou melaninu v určitých oblastech kůže a některé depilační metody na ně mohou mít vliv. Depilace voskem nebo cukrovou pastou obvykle nepoškozují pokožku tak jako holení nebo krémy, ale i přesto je důležité být v některých partiích opatrná, především v oblasti nad horním rtem.

Obecně platí, že pokud se na obličeji vyskytují pigmentové skvrny, je vhodné pro depilaci zvolit šetrnější techniku, resp. technologii. Vhodná může být laserová depilace pod dohledem odborníka.

U nás najdete clean beauty produkty značky Sugar Coated se 100% přírodně veganskou cukrovou pastou na depilaci tváře, podpaží, nohou a oblasti bikin. Každý set obsahuje 3 špachtle a 15 pratelných pásků, které díky tomu můžete používat opakovaně. Produkt je navíc plně rozložitelný a obal je recyklovatelný.

Zobrazit další

Ženy, které nás inspirují: Vědomé žití a Livia Helen
Způsoby, jak vyhladit vrásky: tipy a triky pro mladší a zdravější pleť