S kosmetikou je to stejné jako s jídlem. Když jdu nakupovat suroviny do svých receptů, obvykle zamířím na trh s tím nejčerstvějším a hledám to nejzdravější, co je zrovna v nabídce. Rčení „jsme to, co jíme“ platí bez výjimek. A čím dál tím víc si všímám, že co jíme a jakou máme imunitu, nám jako úplně první ukazuje také naše pleť. Tak schválně, víte, čím ji nakrmit?
Speciálně pro NAQED jsem připravila recept na oběd naboostovaný antioxidanty a vitamíny, co posílí váš imunitní systém, potlačí podzimní únavu a navíc dokonale zabojuje proti pupínkům a maskné, které se tvoří ve vlhkých podmínkách pod rouškou. Vyzkoušeno, zn.: v londýnském podnebí!
Připravte se – podává se skin food, co zatočí s pupínky a jinými nedokonalostmi pleti. Ryby plné omega kyselin pomáhají pleť držet pevnou, pružnou a hydratovanou. Ve vyváženém jídelníčku by neměly chybět.
Oblíbila jsem si kombinaci s kadeřávkem a s mrkvovým pyré. Kadeřávek, hit všech health-foodies, obsahuje celou řadu vitamínů a železa, posiluje srdce, ledviny a pečuje o pleť i vlasy. Mrkev je zase bohatá na antioxidanty, které chrání zrak a má přirozené antibakteriální účinky. V kombinaci s protizánětlivou kurkumou a čistícím zázvorem, který pleť i zklidní, nemá akné šanci.
POSTUP
Oloupejte si mrkve a nakrájejte na plátky. Dejte do hrnce a zalijte studenou vodou, tak aby byla mrkev ponořená. Pamatujte: jakákoli zelenina, co roste pod zemí, se nejprve začíná vařit vždy ve studené vodě. Vodu osolte, přidejte žlutou část citrónové kůry, stonky estragonu, kurkumu a máslo. Dejte vařit do změknutí.
Poté vyberte kůru a stonky a rozmixujte v mixéru s polovinou množství vody z vaření. Druhou polovinu vody nechte v hrnci a schovejte stranou (nevylévat!).
Pro přípravu estragonové omáčky redukujte vodu z vaření mrkve na polovinu. Přidejte víno a nechte vyvařit alkohol. Stáhněte z ohně a zašlehejte několik kostiček studeného másla. Nakonec přidejte nasekané lístky estragonu a ochuťte solí a citrónovou šťávou.
Filety mořského vlka osolte a jemně opepřete z obou stran. Rozehřejte si na pánvi olivový olej a opečte vlka nejdříve kůží dolů, přibližně 1 až 2 minuty. Jakmile rybu na pánev položíte, přitiskněte kůži na pánev, ať se rovnoměrně opeče. Poté otočte na druhou stranu, hned přihoďte máslo a lžící přelévejte po kůži. Dále už neopékejte a přesuňte rybu na suchou utěrku.
Přichází řada na superfood: kadeřávek. Zblanšírujte ho ve vroucí osolené vodě (cca 2-3 minuty) a pak ihned přesuňte do ledové vody. Tím zastavíte vaření a kadeřávek vám zůstane krásně zelený a fresh. Vyždímejte přebytečnou vodu a dejte stranou.
Nakrájejte mrkev a zázvor na malé kostičky. Vsypte na pánev s trochou másla, nebo nejlépe na pánev, na které jste dělali mořského vlka, a opékejte přibližně minutu. Pak přihoďte kadeřávek a ohřejte společně s mrkví. Osolte, opepřete a servírujte. Dobrou chuť!
Svůj beauty rituál nechávám co nejjednodušší. Hravě se vejde do pauzy mezi vařením a vymýšlením nových receptů. Stejně jako tam ale vše musí být mise en place a vítězí kvalita nad kvantitou.
1/ OTUŽOVÁNÍ A ROZCVIČKA
Ráno vždy začínám tím, že si studenou vodou opláchnu několikrát tvář. Tím se probudím já i moje pokožka. Pak nanáším můj oblíbený Inika oční krém a malé množství MALINNA Face Cream Rose, který ráda vmasírovávám navlhčenými prsty. Face massage hned po ránu – není nic lepšího!
2/ STAY HYDRATED
Den začínám velkou sklenicí vody a v poslední době jsem si zvykla k ní přidat také vitamín C se zinkem, který přispívá ke správné funkci imunitního systému a udržení normálního stavu vlasů, nehtů a pokožky.
Přes den je pro mě nejdůležitější se hlavně hydratovat zevnitř, takže v mém případě si nosím lahev s vodou vždy s sebou, abych na to nezapomínala. Co se týče jídla, hlavní je pro mě jíst přes den pravidelně, a udržovat si hladinu energie pořád na stejné úrovni. V hangry stavu mě potkat nechcete!
3/ DVOJITÁ PORCE
Večer se po celém dni odličuji dvoufázovým čištěním – nejdříve používám odličovací olej, pak čistící krém. Osvěžím pleť tonerem. Večerní rituál zakončuji stejně jako ranní, znovu svým oblíbeným MALINNA krémem.
4/ HEALTHY SNACKING DOMA I VE SVĚTĚ
Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.
Nastavení souborů cookie
Níže si můžete vybrat, jaký druh cookies povolíte na tomto webu. Kliknutím na tlačítko „Uložit nastavení souborů cookie“ použijete svou volbu.
Content blocked by WeePie Cookie Allow Plugin