POSLEDNÍ KOUSKY CLEAN-BEAUTY KOLEKCÍ SE SLEVOU 50 %. VÍCE ZDE.
Doprava zdarma při nákupu nad 1 500 
Doprava zdarma při nákupu nad 1 500 
Domů Blog Péče o pleť mužů: nejlepší tipy a produkty pro krásnou a zdravou mužskou pleť
Péče o pleť mužů: nejlepší tipy a produkty pro krásnou a zdravou mužskou pleť

Péče o pleť mužů: nejlepší tipy a produkty pro krásnou a zdravou mužskou pleť

Zajímá vás, jak dosáhnout krásné a zdravé pleti i jako muž? Náš nový blogový článek má pro vás nejlepší tipy a produkty pro úspěšnou mužskou pleťovou péči. Od jednoduchých rutin až po skvělé produkty – zjistěte, jak udělat rozdíl pro vaši pleť. Připravte se na nové poznatky a začněte péči o svou pleť nyní!

 

Mužská a ženská pleť se v mnoha ohledech liší, ale jedno mají rozhodně společné: zaslouží si pravidelnou péči, čištění a ochranu. NAQED nabízí clean a certifikovanou kosmetiku nejen pro ženy, ale i pro muže, kteří mají zájem o to, aby jejich pleť vypadala lépe, a oni se díky ní lépe i cítili. Pokud tohle čtete a jste jedním z nich, jsme rádi, že vám můžeme dát pár skvělých tipů.

Proč by měli i muži pečovat o svou pleť

Rozdíly mezi mužskou a ženskou pletí

Mužský pohlavní hormon testosteron způsobuje odlišnost pleti muže od té ženské. Mužská pokožka na obličeji i na těle je obecné silnější, mastnější a liší se i v průběhu stárnutí. Silnější je mužská pleť obecně asi o 20 % než ta u žen. Také má vyšší obsah kolagenu a pevnější vzhled. Mužská pleť také stárne konstantní rychlostí, ale začíná se proměňovat dříve než pleť ženy. Zároveň mají muži více mazových žláz a více pórů, které jsou navíc větší a viditelnější než u žen. Tvorba kožního mazu u mužů má za následek to, že je jejich pleť více náchylná na akné, ale zároveň starší muži netrpí tolik na suchou pleť jako ženy. Navíc je pleť mužů podstatně namáhanější než pleť žen, a to proto, že si ji muži musí holit. Je tedy díky tomu citlivější a rychleji reaguje na změny. Holení může způsobit podráždění, dokonce až 40 % mužů trpí kožními problémy s tím spojenými.

Obrázek Péče o pleť mužů: nejlepší tipy a produkty pro krásnou a zdravou mužskou pleť 1

Co ovlivňuje kvalitu pleti u mužů

Pokud jste muž trpící na akné, kožní onemocnění nebo máte pleť citlivou, je určitě důležité být při holení k pleti obzvláště citliví. Rozhodně používejte výrobky na holení. Ty byste ovšem měli přizpůsobovat svému typu pleti. Některé produkty mohou být pro vaši čerstvě oholenou pleť obzvláště dráždivé, jedná se především o vody po holení s obsahem alkoholu a parfemací. Zároveň si dávejte velký pozor na to, zda pravidelně měníte hlavici své žiletky nebo zda máte dostatečně ostrou břitvu. Tupé žiletky či břitvy mohou na vaší tváři nadělat doslova paseku.

Obrázek Péče o pleť mužů: nejlepší tipy a produkty pro krásnou a zdravou mužskou pleť 3

Základní kroky v péči o pleť mužů

Jak je známo, muži neradi tráví příliš mnoho času v koupelně, proto by jejich rituál měl splňovat dva základní požadavky – měl by být rychlý a měl by se skládat z co nejméně kroků. Pojďme si tedy představit náš ideální maximálně 5minutový každodenní rituál na ráno a večer, který by měl mužům dopomoci k tomu, aby byla jejich pleť krásná, hydratovaná a jejich vousy měkké, a lépe tak předcházeli podráždění od žiletky.

Čistěte

Stejně jako ženy, i muži by měli pravidelně čistit svou pleť. A to samozřejmě ráno i večer. Sice si na obličej nenanáší vrstvy produktů, jako jsou tonery, vyrovnávací krémy, make-up apod., ale přesto se i jejich pleť v noci detoxikuje a je třeba, aby si ráno řádně umyli obličej. Na to jim výborně poslouží čisticí gel nebo pěna.

Bojujte s mastnotou

Po řádném vyčištění pleti by si to žádalo vyrovnávací toner, který snižuje mastnotu, minimalizuje póry a pomáhá předcházet lesklému a mastnému vzhledu.

Hydratujte

Ačkoliv muži mají více mazových žláz než ženy a jejich kůže bývá mastnější, neznamená to, že by měli podceňovat hydrataci a i oni by měli používat hydratační přípravky. Ideální pro ně budou hydratační produkty na gelové nebo fluidní bázi. Vyhnout by se měli hutným mastným krémům, ty pro svůj typ pokožky většinou muži nepotřebují. Více o tom, jak hydratovat pleť se dočtete v našem článku zde.

Chraňte se před sluncem

Pokud SPF ochranu neobsahuje už hydratační krém, určitě musíte do své denní rutiny zahrnout i SPF ochranu ve formě krému, a to jak v létě, tak v zimě. Používat by se přípravky s SPF ochranou měly po celý rok.

Peelingujte

Používání pleťového peelingu nejen čistí pokožku, ale pleťový peeling dokáže změkčit i vousy, které pak nejsou tak tvrdé a nehrozí takový odpor vůči žiletce a následné podráždění. Bude vám stačit zařadit jej do své rutiny 1× týdně nebo 2× měsíčně.

Redukujte vrásky

Na noc můžete po očištění svého obličeje nanášet liftingový krém proti stárnutí. Ideální bude pro všechny muže po 30. roku života, kdy dochází ke znatelně snížené produkci kolagenu a objevují se první vrásky.

Nejlepší produkty pro mužskou pleť

Stále více mužů si uvědomuje důležitost péče o svou pleť a hledá produkty, které jim pomohou dosáhnout zdravého a svěžího vzhledu. Na trhu existuje mnoho pleťových krémů a kosmetických produktů speciálně určených pro muže. V tomto článku se budeme věnovat nejlepším produktům pro mužskou pleť a poskytneme několik užitečných rad pro výběr a používání.

Obrázek Péče o pleť mužů: nejlepší tipy a produkty pro krásnou a zdravou mužskou pleť 10

Nejlepší Pleťové Krémy pro Muže na Trhu

  1. Krémy s Hyaluronovou Kyselinou: Tyto krémy jsou skvělou volbou pro hydrataci pokožky a redukci jemných vrásek. Hyaluronová kyselina zajišťuje intenzivní hydrataci a zanechává pleť svěží a napnutou.
  2. Krémy s SPF: Ochrana proti slunečnímu záření je zásadní pro zdravou pleť. Krémy s vysokým SPF chrání pleť před UV zářením a prevencí fotostárnutí.
  3. Vitamín C Krémy: Vitamín C má silné antioxidantní vlastnosti a podporuje výrobu kolagenu. Krémy s vitamínem C pomáhají zesvětlit pigmentové skvrny a dodat pokožce zářivý vzhled.

Obrázek Péče o pleť mužů: nejlepší tipy a produkty pro krásnou a zdravou mužskou pleť 12

Výběr Vhodného Krému podle Typu Pleti a Potřeb

Při výběru krému je důležité brát v úvahu typ pleti a specifické potřeby. Pro suchou pleť je vhodný krém s bohatou hydratací, zatímco mastná pleť si žádá lehčí textury a matující účinky. Pro citlivou pleť je dobré hledat krémy s jemnými složkami bez parfémů a silikonů.

Recenze Produktů pro Hloubkové Čištění Pleťové U Mužů

Produkty pro hloubkové čištění jsou nezbytnou součástí péče o pleť. Čistící gely a pěny odstraňují nečistoty, nadbytečný maz a zanechávají pleť osvěženou. Skvělými volbami jsou čistící produkty s kyselinami, jako jsou salicylová nebo glykolová kyselina, které pomáhají předejít akné.

Obrázek Péče o pleť mužů: nejlepší tipy a produkty pro krásnou a zdravou mužskou pleť 14

Tipy na Kosmetiku pro Problematickou Pleť U Mužů

Pro muže s problematickou pletí, jako je akné nebo nadměrná mastnost, existuje speciální kosmetika. Krémy a gely s kyselinami, jako je kyselina salicylová, pomáhají čistit póry a prevencí nových pupínků. Taktéž kosmetika s extrakty z tea tree nebo aloe vera může zmírnit podráždění a zánět.

Nyní máte větší povědomí o nejlepších produktech pro mužskou pleťovou péči. Zvažte svůj typ pleti a konkrétní potřeby při výběru produktů. Dopřejte si kvalitní krémy a čisticí produkty, které vám pomohou dosáhnout zdravé a krásné pleti. Začněte investovat do své pleťové péče ještě dnes a uvidíte výsledky na svém vlastním obličeji.

Obrázek Péče o pleť mužů: nejlepší tipy a produkty pro krásnou a zdravou mužskou pleť 16

Péče o pleť mužů krok za krokem

Praktický návod na péči o pleť pro muže v různých situacích (ráno, večer, před sportem, po holení)

Správná péče o pleť je pro muže stejně důležitá jako pro ženy. Zdravá a svěží pleť nejenže zlepšuje vzhled, ale také pomáhá udržovat sebevědomí. Následující praktický návod vás provede péčí o pleť mužů krok za krokem, včetně různých situací od rána až do večera.

Ráno:

  1. Čištění: Začněte svůj den čistou pleťí. Použijte jemný čistící gel nebo pěnu, která odstraní nečistoty a přebytečný maz z pokožky.
  2. Tónování: Použijte tonikum s hydratačními a osvěžujícími složkami. Tonikum pomáhá vyrovnat pH pokožky a připravit ji na další kroky.
  3. Hydratace a Ochrana: Nanesete hydratační krém s UV ochranou. SPF ochrana je zásadní pro prevenci poškození pokožky slunečním zářením.

Před Sportem:

  1. Čištění: I když jdete na cvičení, pokožka potřebuje čistotu. Použijte lehký čistící gel, který odstraní pot a nečistoty.
  2. Hydratace: Naneste lehký hydratační gel, který dodá pleti vlhkost bez pocitu těžkosti.

Po Holení:

  1. Zklidnění: Po holení pleť často potřebuje zklidnění. Použijte aftershave balzám nebo krém s obsahem aloe vera, který zmírní podráždění.
  2. Hydratace: Následně aplikujte hydratační krém bez alkoholu. To pomůže udržet pokožku hydratovanou a odolnou.

Večer:

  1. Čištění: Večer je čas pro důkladné čištění. Použijte čistící olej nebo krém, který odstraní make-up a nečistoty.
  2. Exfoliace (1-2x týdně): Párkrát týdně použijte jemný peeling nebo exfoliační tonikum. To pomůže odstranit odumřelé kožní buňky a zlepšit texturu pokožky.
  3. Ošetření: Pokud máte specifické problémy, aplikujte léčebný krém nebo sérum. To může zahrnovat krémy proti stárnutí, akné nebo pigmentovým skvrnám.
  4. Noční Krém: Nakonec naneste noční krém, který pomáhá pokožce regenerovat se během noci.

Jakým způsobem vybrat a používat správnou kosmetiku pro mužskou pleť

  1. Typ Pleti: Rozpoznání svého typu pleti (suchá, mastná, smíšená, citlivá) je klíčové pro výběr správné kosmetiky.
  2. Složení: Čtěte složení produktů. Vyhněte se výrobkům s parfémem, alkoholem a agresivními chemikáliemi.
  3. Pravidelnost: Péče o pleť vyžaduje pravidelnost. Udržujte denní a noční rutinu.
  4. Testování: Než začnete používat nový produkt, proveďte test na malé části pokožky, abyste zjistili, zda na něj nemáte alergickou reakci.

Správná péče o pleť je investicí do vašeho zdraví a sebevědomí. Postupujte podle těchto kroků a vyberte si kosmetiku, která je vhodná pro vaši pokožku. Vaše pleť vám za to poděkuje krásným a zdravým vzhledem.

Obrázek Péče o pleť mužů: nejlepší tipy a produkty pro krásnou a zdravou mužskou pleť 18

Péče o pleť pro muže s jinými specifickými potřebami

Mužská pleťová péče není univerzální – každý typ pleti má své specifické potřeby a nároky. Péče o pleť se liší nejen podle typu pleti, ale také podle různých faktorů, jako jsou vousy, citlivost a problémy s akné. Zde jsou tipy a rady pro muže s těmito specifickými potřebami.

Péče o pleť pro muže s vousy

Muži s vousy potřebují zvláštní péči, aby zajišťovali zdravou pokožku pod vousy a zároveň udržovali pečlivě upravený vzhled. Zde je několik tipů:

  1. Čištění: Pravidelně čistěte a myjte vousy šetrným šamponem nebo čistícím gelem. Odstranění nečistot a zbytků potravy je důležité pro zdraví pokožky.
  2. Hydratace: Používejte hydratační oleje nebo balzámy pro vousy, abyste udrželi pokožku pod vousy hydratovanou. To pomáhá předcházet svědění a loupání.
  3. Úprava: Udržujte vousy střižené a upravené. Pravidelné stříhání a péče o kontury vám pomohou vytvořit střízlivý a pečlivý vzhled.

Péče o pleť pro muže s citlivou pletí

Citlivá pleť vyžaduje jemný a opatrný přístup. Pro muže s citlivou pletí jsou následující tipy klíčové:

  1. Šetrné Produkty: Volte produkty označené jako vhodné pro citlivou pleť. Vyhněte se produktům s parfémem a dráždivými složkami.
  2. Testování: Před použitím nového produktu proveďte test na malé části pokožky, abyste zjistili, zda nevyvolá alergickou reakci.
  3. Hydratace: Používejte jemné hydratační krémy a gely. Zvlhčená pokožka je méně náchylná k podráždění.

Péče o pleť pro muže s akné

Boj s akné může být frustrující, ale pravidelná péče může pomoci minimalizovat výskyt pupínků:

  1. Očista: Používejte čistící produkty s kyselinami, jako je kyselina salicylová, která pomáhá odbourávat nadbytečný maz a prevenci zanícení.
  2. Hydratace: Používejte lehký hydratační krém s nekomedogenními složkami, který hydratuje pokožku bez ucpávání pórů.
  3. Nečištění a Dotýkání: Nedotýkejte se obličeje nečistýma rukama a vyhněte se častému čištění, které by mohlo dráždit pokožku.

Každý typ pleti má své vlastní potřeby a reaguje na různé produkty a postupy. Důkladná péče a pravidelnost jsou klíčové pro dosažení zdravé a svěží pleti bez ohledu na specifické potřeby. Je však vždy dobré pamatovat na to, že pokud se problémy s pletí zhoršují nebo vedou k nežádoucím účinkům, je vhodné konzultovat s dermatologem.

Obrázek Péče o pleť mužů: nejlepší tipy a produkty pro krásnou a zdravou mužskou pleť 20

Závěrem

Pravidelná a správná péče o pleť je nejen o kráse, ale také o zdraví. I mužská pleť si zaslouží péči a pozornost. Následující shrnutí představuje klíčové tipy a produkty, které vám pomohou dosáhnout zářivé a zdravé mužské pleti.

Důležitost Péče o Pleť pro Muže

Mužská pokožka je náchylná k vnějším vlivům, ať už jde o sluneční záření, znečištění vzduchu nebo stres. Pravidelná péče o pleť je způsob, jak chránit pokožku a udržovat ji v optimálním stavu. Zdravá pleť znamená nejen zlepšený vzhled, ale také sebevědomí a pohodu.

Klíčové Rady pro Mužskou Pleťovou Péči

  1. Čištění: Čistá pleť je základem. Pravidelně čistěte pleť čistícím gelem nebo pěnou, aby se odstranily nečistoty a nadbytečný maz.
  2. Hydratace: Hydratovaná pokožka vypadá zdravě a pružně. Používejte hydratační krém denně podle typu pleti.
  3. Ochrana proti Slunečnímu Záření: SPF ochrana je nezbytná pro prevenci poškození pokožky slunečním zářením a prevenci stárnutí.
  4. Exfoliace (1-2x týdně): Jemný peeling nebo exfoliační tonikum pomáhá odstranit odumřelé buňky a zlepšit texturu pokožky.
  5. Specifická Péče: Pokud máte specifické problémy, jako je citlivá pleť, akné nebo vousy, vyhledejte produkty a postupy vhodné pro tyto potřeby.

Klíčové Produkty pro Mužskou Pleť

  1. Čistící Gel nebo Pěna: Pro důkladné a jemné čištění pleti od nečistot a mazu.
  2. Hydratační Krém s SPF: Zajišťuje ochranu a hydrataci zároveň.
  3. Exfoliační Produkt: Pomáhá odstraňovat odumřelé buňky a zlepšuje vzhled pleti.
  4. Produkty Speciálně Pro Citlivou Pleť: Jemné a hypoalergenní produkty bez dráždivých složek.
  5. Produkty Pro Akné: Obsahují kyseliny pro odbourávání mazu a prevenci zanícení.
  6. Produkty Pro Vousy: Speciální oleje a balzámy pro hydrataci pokožky pod vousy.

Péče o pleť pro muže je klíčová pro udržení zdravého a svěžího vzhledu. Následování základních kroků péče a výběr vhodných produktů podle specifických potřeb pleti je investicí do sebe samých. Každý den je příležitostí posílit svou péči a uchovat si mladistvý vzhled a zdraví pokožky.

Související příspěvky

AROMATERAPIE: CO POTŘEBUJETE VĚDĚT
AROMATERAPIE: CO POTŘEBUJETE VĚDĚT
Pokračovat ve čtení
Způsoby, jak vyhladit vrásky: tipy a triky pro mladší a zdravější pleť
Způsoby, jak vyhladit vrásky: tipy a triky pro mladší a zdravější pleť
Pokračovat ve čtení
Ultimátní průvodce:
Ultimátní průvodce: "Péče o pleť s ohledem na ovzduší plné znečišťujících látek"
Pokračovat ve čtení
Nejlepší hyaluronová séra - co všechno s vaší pletí dokáží?
Nejlepší hyaluronová séra - co všechno s vaší pletí dokáží?
Pokračovat ve čtení
Jak se zbavit mastné pleti: Víme, jak ji dostanete znovu do formy
Jak se zbavit mastné pleti: Víme, jak ji dostanete znovu do formy
Pokračovat ve čtení
Jak oživit pleť po dovolené: 10 osvědčených tipů
Jak oživit pleť po dovolené: 10 osvědčených tipů
Pokračovat ve čtení

Jste naqed?

ZŮSTAŇTE S NÁMI A NIC VÁM NEUNIKNE
K PRVNÍ OBJEDNÁVCE NAVÍC ZÍSKÁTE DOPRAVU ZDARMA.
0

Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.

WeePie Cookie Allow cookie category settings icon

Nastavení souborů cookie
Níže si můžete vybrat, jaký druh cookies povolíte na tomto webu. Kliknutím na tlačítko „Uložit nastavení souborů cookie“ použijete svou volbu.

FunkčníNaše webové stránky používají funkční soubory cookie. Tyto soubory cookie jsou nezbytné k tomu, aby naše webové stránky mohly fungovat.

AnalytickéNaše webové stránky používají analytické soubory cookie, aby bylo možné analyzovat naše webové stránky a optimalizovat je pro účely a.o. použitelnost.

Sociální médiaNáš web umísťuje soubory cookie sociálních médií, aby vám ukázal obsah třetích stran, jako je YouTube a FaceBook. Tyto soubory cookie mohou sledovat vaše osobní údaje.

ReklamníNáš web umísťuje reklamní soubory cookie, aby vám zobrazoval reklamy třetích stran na základě vašich zájmů. Tyto soubory cookie mohou sledovat vaše osobní údaje.

JinéNaše webové stránky umisťují soubory cookie třetích stran z jiných služeb třetích stran, které nejsou analytické, sociální sítě ani reklama.

WeePie Cookie Allow close popup modal icon